De haven van Liscannor

Over de omgeving...

Liscannor

Liscannor, met zijn vele recreatieve mogelijkheden is een ideale plek voor een zorgeloze vakantie, en is een ideaal uitgangspunt voor uw trips naar het westen van Ierland. Bezienswaardigheden in Liscannor zijn de kasteel ruïnes van O'Connor (in de nabijheid van het huis) en de middeleeuwse kerk. Een monument herdenkt John B. Holland, de in Liscannor geboren ontwerper van de eerste duikboot. Het dorpje biedt een pittoreske vissershaven, een aantal gerenommeerde restaurants, cafes en hotels, allemaal op korte loopafstand van het huis - en natuurlijk de fantastische Atlantische kust.

Lahinch

Dit drukke vakantieoord en biedt leuke winkels, restaurants, pubs en galerieën. Vooral het lange zand strand met de binnenrollende golven vanuit de Atlantische Oceaan maakt het het Mekka van surfers en zwemmers. Aan de boulevard vindt u ook een overdekt zwembad met aangrenzend zoutwater aquarium. Lahinch is ook onder golfers met zijn twee uitstekende golf courses bekend.Doolin

Die Cliffs of Moher

De wereldberoemde Cliffs of Moher liggen slechts een paar minuten rijden verwijderd. Met hoogtes van 300 meter kan niemand ontsnappen aan de machtige indruk die deze rotsen bieden. Op heldere dagen heb je uitzicht over Galway Bay, de Aran eilanden en Connemara. De rotskust bieden broedplaatsen aan tal van bekende en minder bekende vogels, en zijn dus een paradijs voor vogelaars. U kunt de Cliffs of Moher ook bekijken vanaf zee. Boten vertrekken vanuit Liscannor en Doolin.Poulnabrone Dolmen

Doolin

Dit populaire plaatsje is internationaal bekend door de helaas inmiddels overleden legendarische fluitspeler Micko Russell, een van de pioniers van de Ierse muziek in het buitenland. Een internationaal gemengd publiek bevindt zich tegenwoordig 's nachts in de lokale pubs om te luisteren naar of zelfs deel te nemen aan de sessies . Van de kleine vissershaven vertrekken veerboten naar de drie Aran eilanden, met allemaal hun eigen charme. Populair souvenir van de eilanden zijn de beroemde hand gebreide truien met visgraatmotieven!

De Burren

Dit fascinerende kalksteen landschap is vooral bekend om de opmerkelijke flora, die er te vinden is. De vele historische monumenten zoals grotten trekken veel bezoekers. In de Burren zijn er talrijke getuigen van vroeg historische nederzettingen, zoals steen cirkels (ring forten), oude kookplekken en begraafplaatsen. De flora van de Burren is uniek in zijn verscheidenheid van planten, die meestal alleen in andere regio's, zoals Scandinavië, de Alpen en het Middellandse zeegebied, worden gevonden. Door de spleten in het kalksteen vinden planten bescherming tegen de zilte lucht en de barre weersomstandigheden en gedijen daarom goed in dit microklimaat. De Burren zijn gemakkelijk bereikbaar via een netwerk van wegen, maar de omgeving is het beste te voet te verkennen.

Afstanden
  • Shops, Pubs, Restaurants: 3 minuten lopen
  • Lahinch (Strand & Golfbaan): 5 minuten
  • Cliffs of Moher: 5 minuten
  • Shannon Airport: 45 minuten
  • Burren: 15 - 30 minuten
  • Dublin City & Airport: ca. 4 uur


  • Klik hier voor kaarten

GPS:
N 52°56.198
W(-) 009°23.712